Redd for å sove?

Ingen redsel eller søvnproblemer!

Er ditt barn redd for å sove, utrygg, urolig, våkner...?

Gutt og jente redd for å sove

Mer trygghet og økt selvfølelse


Et levende "mareritt" for mange foreldre

Barn som ikke vil sove eller ikke sover natten igjennom kan tære på både egne ressurser og foreldrenes overskudd og tålmodighet. Og for mange voksne, også egen nattessøvn, når den lille kommer tassene. Om det er noen trøst, er du ikke alene om utfordingen, men det er en mager trøst. En bedre trøst er at det finnes noe som kan hjelpe. 

Urolige og redde barn gir dårlig eller lite nattesøvn
Underliggende frykt og redsel for noe eller noen - alt fra lyder, mørket, vesener, til uavsluttede ting som har skjedd i løpet av dagen (bebreidelse, skyld, bekymringer..), gjøre det ofte vanskelig å sove.

Redd jente får ikke sove

Mange barn har også mer eksistensiell frykt og redsel. Frykt for krig og terror. Redd for å dø eller at andre skal dø fra de. Dette ligger som en naturlig seperarasjonsangst i barn og kan ofte knytte seg til de ulike utviklingsstadier og dermed forsterkes i perioder. 

Noen barn bekymrer seg også mer enn andre og er mer følsomme for alt. Uansett, det sliter på barnet og de voksne. Alle trenger nok søvn. Les mer om barns søvnbehov her.

Det man gir energi til, det vokser.
Det er en kjent terapeutisk oppfatning og en realitet for både voksne og barn, at det man bruker energi eller oppmerksomhet på, det vokser og forsterkes. 

Frykt og redsel hos barn. Jente mørkredd


Når barnet har blitt lagt for kvelden, får det tid til å merke etter, tenke, føle, og for mange kommer da vanskelige, vonde og ubehagelige følelser, bilder etc. til overflaten. Jo mer barnet føler og tenker på det, jo mer vokser ubehaget. Til slutt er barnet så urolig, engstelig eller redd at det bortimot er helt umulig å sovne. Kjenner du det igjen hos deg selv? Hos ditt eget barn? 

Og når barnet til slutt klarer å sovne, tar det med seg uroen inn i natten. Noe som gir en dårlig søvn, som gjerne ender med at barnet ditt våkner, og man skulle ønske dobbeltsengen var dobbelt så stor. 

Barn i foreldrenes seng Søvnproblemer kan løses


Det er mange ulike årsaker til at søvnkvaliteten svekkes for både deg og ditt barn. Men er det noe du ønsker å gjøre noe med?

For godt til å være sant?

For 25 år siden startet Carsten Sommerskov å lage mentaltrening i form av historier til barn, med det hovedformål å styrke barns selvfølelse og selvtillit. Tilbakemeldinger fra foreldre viste at disse var veldig effektive også på søvnproblemer.

Facebook respons fra en mor Datter 7 år sover superkjapt og bedre enn noen gang

Derfor har utgivelsene etterhvert fått bygget inn sovehjelp, med egne spesiallagde godnatthistorier, som mot slutten av historien guider og hjelper barnet inn i drømmeland. Og de virker veldig effektivt på de fleste barn fra 3-12 år. De finnes her på norsk, både som CD og som umiddelbar mp3 nedlastning. 

Bestil knap

Så sover barnet ditt - hvordan og hvorfor virker de så godt?

Løsningen er nesten like enkel som den er genial. Den består av 4 hovedkomponenter med tilhørende virkninger:

1) Alle historiene starter med avspenning - dette gir ro og nærvær til egen kropp, virkningen er en dypere søvn (en avspent kropp sover bedre enn en kropp med masse uro og spenninger). 

2) Mentaltrening - Hjelp til å flytte fokus til noe som er positivt. Barnet er selv hovedpersonen i historien og mottar gjentakende ros og anerkjennelse - barnet blir løftet/anerkjent og får gjennom de fengende historiene hjelp til å flytte fokus, til noe som er gledelig og positivt.

Når barnet sovner tar det med seg den positive følelsen og anerkjennelsen inn i søvnen. I underbevisstheten får det positive lov å vokser videre, samtidig som det hjelper barnet med å få en rolig og god søvn. 

3) Spesialkomponert musikk av Kenneth Plon skaper et eget rom og bakteppe til historiene, samtidig som det er komponert for å hjelpe hjernen til å skifte bølgelengde. Musikken gir også en trygg ramme og rom, som omfavner barnet, så det er lettere for ditt barn å gi slipp og sovne. 

4) En rolig fortellerstemme guider som en naturlig avslutning av historiene, ditt barn inn i drømmeland. 

Gutt og jente sover trygt og godt med Sovehjelp


Bestil knap


Flere av disse tingene som er nevnt over her, kan du naturligvis hjelpe barnet selv med på mange måter, flytte fokus, sitte der å berolige barnet osv. Men med CD/mp3`ene du finner under her, så er det hele samlet i ett effektivt og virkningsfullt verktøy: sovehjelp til ditt barn. Tror du det vil virke for ditt barn? Det er en genial løsning som allerede har hjulpet mange barn og har gledet enda flere foreldre. 

Facebook respons fra en mor: legging og natta går som en drøm


Sterk frykt, uro og evt. angst vil trolig ikke forsvinne over natten, men tror du ikke at det bli redusert og fyller mindre og mindre, når det er andre ting som får oppmerkesomhet, energi og får plass til å vokse i ditt barn? 

Mentaltrening som løfter og sovehjelp som virker

Mentaltreningsteknikken med bruk av positive repitisjoner gjør historiene mer og mer virksom, jo mer de lyttes til. Og det beste, barna elsker det!

Sovehjelp og styrking av selvfølelse og selvtillit, i en og samme pakke er en god, virkningsfull og postiv løsning på søvnproblemer! Fungerer utmerket som et supplement til allerede positive etablerte leggerutiner, som nå kan avrundes med at ditt barn lytter på en av godnatthistoriene - en sovehjelp til drømmeland.

 

Les mer:
 

Alle CD`er/mp3 er med bakgrunnsmusikk og norsk tale.

There are no products matching the selection.