Barns søvnbehov

Barns søvnbehov

Hvor mye søvn skal mitt barn ha?

 Her er en anbefaling om det antall timer et barn bør sove. Ditt barn bør sove:
Søvnbehov 3-6 år gammel: 10 -12 timer
Søvnbehov 7-12 år gammel: 9 -11 timer
Søvnbehov 13 -18 år gammel: 8 - 9 timer
 

Søvnbehovet dekkes enkelt for barn fra ca. 3 år til ca. 7 år:

CD till god nattCD till barnAndre liker meg
 
Bestil knap
 
Barn elsker på samme måte som voksne når noen verdsetter og roser dem, og det kan utnyttes til å få barn til å sovne ved hjelp av mentaltrening, som barna opplever som godnatthistorier.

Metoden er enkel. Du setter en CD i CD-spilleren/evt. mp3 på en medieenhet. Den milde og rolige bakgrunnsmusikken starter og stemmen på CD'en ber barnet ditt om å lukke øynene. Deretter guider stemmen barnet ditt gjennom en meget kort avspenning (på ca. ett minutt). Det medfører, sammen med den spesielt komponerte musikken, at hjernen skifter bølgelengde til nattens bølgelengde.

Deretter tas ditt barn med på en fantasireise, hvor barnet selv er hovedpersonen og hele tiden blir rost. Det medfører for det første, at barnet neste kveld er motivert til å legge seg i tide for å "høre den herlige" historien igjen, og for det andre, sover barnet trygt og godt hele natten. Ved historiens slutt oppfordres barnet til å sovne (selv om mange barn allerede sover på det tidspunktet).
 
To barn der sover
 
At barnet hele tiden blir rost som en del av historien, gjør at barnet ditt får styrket selvtilliten og selvbildet mens det er på vei inn i drømmeland.

Barn i denne aldersgruppen hører de samme historiene igjen og igjen, det medfører at det blir samme metoden som barnet ditt lærer alt mulig annet på. Altså repetisjon frem til det er lært (f.eks. å knytte sko, holde balansen på en sykkel, og se seg for før man går over veien osv.) "Vet du hva det beste er? Leketøy fra BR", blir i stedet til: "Jeg er god nok", "Andre liker meg", "Jeg duger", "Jeg kan", osv.

Barns søvnbehov: Fra 8 til 12 år blir søvnbehovet ofte ikke dekket

"Mitt barn vil ikke legge seg om kvelden." En alt for normal setning fra foreldre om barn i denne aldersgruppen. Får barnet ditt for lite søvn, blir det vanskelig å komme seg opp om morgenen og morgenstunden som skulle ha vært spesiell, preges av for mye kjefting og stress.

La ditt barn våkne glad om morgenen, etter at det har sovet trygt og godt, og på samme tid har fått styrket selvbildet og selvtilliten med mental trening.
 
Bestil knap

Nå sover barnet ditt

Barns søvnproblemer kan løses med avspenning og mental trening på følgende måte. Du setter CD'en på. Barnet opplever det som en herlig godnatthistorie, men historien blir mer og mer søvndyssende etter hvert, og barnet ditt sovner mens det hører på historien. Helt uten søvnproblemer og med et smil. Men idet barnet ditt er hovedpersonen i historien og barnet ditt hele tiden blir rost som en del av historien, så arbeider underbevisstheten videre med selvbildet i løpet av natten.

Historien som løser søvnproblemet for ditt barn, komplimenteres av mild og rolig bakgrunnsmusikk, noe som får barnet ditt til å sovne enda lettere. Neste morgen våkner barnet ditt etter en natt med noen gode drømmer og er klar for dagens opplevelser.

Barn i denne aldersgruppen vil ikke høre den samme historien igjen og igjen. Derfor er det i historien lagt inn "oppgaver" som ditt barn oppfordres til å løse på nye måter, hver gang barnet ditt hører CD'ene.
 
Les mer:
 
Du kan CDDu er helt unik CDGlad på skolen
 
Her er en e-post fra en mor:
Hei,

Vår eldste datter på knapt 8 har i over et år hatt veldig vanskelig for å slappe av og sovne om kvelden. Ofte har hun lagt og snudd og kastet seg rundt helt til etter kl. 22, noe som jo ikke er greit, når man skal opp og fungere på skolen dagen etter.

Vi har prøvd alt, men ingenting har virket, og hun vil i utgangspunktet gjerne sove. Dessverre hadde vi kommet inn i en ond sirkel, hvor foreldrene var trøtte av situasjonen, noe som smittet av på vår datter, og så eskalerer det bare, dessverre ...

I ren og skjer frustrasjon var jeg på nettet og søkte på søvnproblemer og barn, og så dukket din hjemmeside opp. Jeg besluttet meg straks for å gi dine CD'er en sjanse, og det var så absolutt verdt det! (forts. under bilde).
 
Jente som sover
 
 Vår datter lytter nå en ½ time hver kveld til dine praktfulle historier om nuslingene, småfolket, nissene m.m., roer seg fullstendig ned og sover fem minutter etter at jeg har slått av CD-spilleren. 

Det beste av alt er at både hun og vi har gjenvunnet troen på at hun faktisk gjerne kan sove akkurat som alle andre barn. Selvbildet hennes er blitt forsterket, og hun merker selv at hun har det mye bedre, nå som hun sover mye mer enn hun gjorde før.

Derfor: TAKK for et skjønt produkt, som virker flott!
Lene

Alle CD`er/mp3 er med bakgrunnsmusikk og norsk tale.

There are no products matching the selection.